UltraSound Suceava - Totul din Suceava

Forumul sucevenilor de pretutindeni
 
AcasaFAQCautareMembriGrupuriInregistrareConectare

Distribuiți | 
 

 Regulament Forum

In jos 
AutorMesaj
Admin
Admin
Admin


Mesaje : 7
Data de înscriere : 29/05/2008

MesajSubiect: Regulament Forum   Joi Mai 29, 2008 6:19 pm

Bun venit pe forumul de discuții UltraSound Suceava ! Înainte de a începe activitatea pe acest forum, te rugăm să citești și să-ți însușești cerințele din regulamentul de mai jos. Multe elemente vor părea banale sau ținând de buna creștere de acasă, dar este mai bine să fie enumerate în mod explicit pentru ca fiecare membru al forumului să fie conștient de criteriile unui comportament civilizat care le dorim ca un nivel minim aici.

Forumul are caracter moderat. În această organizație, administratorii UltraSound.forumer.ro sunt "gazde", având drepturi depline asupra funcționalității și conținutului forumului; ei sunt numiți administratori. Ceilalți membri ai forumului sunt "oaspeți" și ar trebui să se comporte ca atare. Prezența lor pe forum (calitatea de forumist) nu este un drept al omului, ci un privilegiu, o permisiune din partea administratorilor. Calitatea de forumist poate fi revocată temporar sau definitiv pentru încălcarea regulamentului, a normelor de bun simț, a legilor sau prin comportament abuziv. Administratorii pot șterge complet sau parțial mesajele lăsate de membri, sau pot transfera această responsabilitate altor forumiști prin investirea lor cu titlul de moderatori ai anumitor secțiuni.

Înainte de a deschide o nouă discuție pe forum, folosește funcția de căutare pentru a găsi dacă o problemă similară a mai fost dezbătută pe forum. Asigură-te că ai încercat căutarea unui răspuns cu un motor de căutare pe Internet sau prin citirea manualelor și a documentațiilor. Este posibil ca problema ce dorești să o dezbați să nu fie unică, ci să fi fost discutată în trecut. Internet-ul abundă în informație și sugestii pertinente, deci deschiderea unui subiect de discuție pe această temă este inutil, indicând pur și simplu lenea de a te descurca singur. Pentru deschiderea unui subiect nou de discuție, pentru a primi cât mai repede răspunsuri corecte este necesar ca discuția să fie deschisă în categoria potrivită și să aibă un titlu sugestiv. "Ajutoooooooor!!!" sau "Am o problemă" nu reprezintă titluri sugestive, probabil că mulți alți vizitatori vor ignora asemenea titluri. Nici repetarea întrebării în mai multe secțiuni nu este recomandată, deoarece discuția nu va mai avea unitate. Încearcă să fii cât mai specific și succint cu putință, oferind toate informațiile ce ar putea avea vreo importanță.

Conținutul mesajelor: Pentru o comunicare mai ușoară se dorește o exprimare cât mai corectă în limba română. Exprimarea în scris presupune un nivel de elaborare mai mare decât exprimarea verbală; ai timp să îți construiești frazele încât să aibă o coerență și un înțeles mai profund, o exprimare adecvată. Este normal ca nu toată lumea să scrie într-o limbă literară perfectă, fără greșeli gramaticale sau ortografice, însă ar trebui să faci eforturi în această direcție. Greșelile întâmplătoare sau scrierea fără diacritice sunt acceptabile, dar nu și cele care indică lipsa oricărei strădanii de a avea un text lizibil. Între interdicții se enumeră: scrierea numai cu litere mari, utilizarea unui limbaj vulgar, prescurtările folosite în chat, abuzul unor caractere sau a imaginilor "smiley". Ține minte că tot ceea ce se scrie pe forum rămâne scris pentru eternitate, și că ceilalți membri te vor judeca în primul rând după modul în care li te adresezi; dacă textul este dificil de înțeles, nu se va obosi nimeni să-l citească. Înainte de a scrie un răspuns, citește în întregime ceea ce s-a discutat anterior, pentru a nu repeta și pentru a fi în cunoștință de cauză. Ține minte că scopul forumului este de a schimba informație legată de un anumit subiect; mesajele monosilabice și exclamațiile (de exemplu: "cool", "", "bineeee!!", "LOL!!!!!", "de acord.", "așa zic și eu", "modelul cutare este cel mai beton", "dacă la mine merge atunci e the best" etc.) nu aduc informație suplimentară, prin urmare vor fi șterse. Nu uita să îți argumentezi fiecare afirmație, deoarece expresiile "îți spun io că așa e" sau "ascultă-mă pe mine" nu te transformă într-o autoritate în domeniu sau sursă credibilă de informații. Dacă ai greșit ceva sau dorești să faci completări, folosește funcția de editare a mesajului, nu adăuga încă un răspuns. Nu adăuga un mesaj la un subiect de discuție decât dacă ești absolut sigur că ai ceva nou, corect și interesant de spus în legătură cu acel subiect; discuțiile "off-topic" (care nu se referă la subiectul aflat în dezbatere) sunt descurajate, iar cele care se referă la încălcarea legii (solicitări de muzică sau soft, informații prin care integritatea fizică a unor bunuri și persoane poate avea de suferit) vor fi sancționate cu asprime.

Tonul discuției: În orice organizație, colaborarea mai multor persoane se poate lăsa cu "frecușuri" între personalitățile lor. Acest lucru se poate evita prin calm și autocontrol, deoarece atacurile la persoană care nu servesc nimănui. Gândește-te că fiecare persoană este o individualitate, și este normal ca altcineva să aibă o părere diferită de a ta, poate cu niște motive întemeiate sau poate prin necunoaștere. Asta nu îți dă dreptul să ataci persoana respectivă, catalogând-o prin fraze gen "tu ești prost?", "când te mai maturizezi un pic", "lasă-i pe alții mai deștepți să vorbească", "de ce te bagi dacă nu ai habar" și multe alte variante. Poți în schimb să combați afirmațiile persoanei, folosind un ton politicos și calm, oferind argumente sau dovezi care să îți susțină punctul de vedere, însă fără a ieși din subiectul discuției. Uneori apar conflicte de personalitate sau opinii, care duc la niște certuri aprinse (așa numitele "flame war") dar în care combatanții ajung să își arunce vorbe grele doar pentru a-și impune punctul de vedere, însă uitând complet despre ce se discută și că cearta lor nu servește la nimic. Părerile personale despre o persoană sau alta pot fi trimise prin mesaje private, nu e necesară pornirea unui flame în cadrul discuției publice. Unii ar spune că doar copiii se combat cu atacuri la persoană, pe când lupta cu idei și argumente logice denotă maturitate; nu cred că ți-ar place să fii catalogat "infantil" pentru o asemenea ceartă, nu-i așa? Tratează ceilalți forumiști ca de la egal la egal, nu-i lua "de sus"; apreciază cunoștințele fiecăruia, nu lua remarcile lor ca un afront personal, încearcă să abordezi discuția cu o atitudine destinsă și calmă.

Un regulament exhaustiv este foarte greu de conceput; ceea ce ai citit până acum constituie un ghid sumar al utilizării forumului, pentru a-i găsi utilitatea. Forumul are scopul de a facilita schimbul de informație printr-un comportament civilizat, un limbaj decent și o comunicare eficientă. Abuzurile de orice natură sau purtarea nepotrivită vor fi sancționate de către administratori și moderatori, care urmăresc în primul rând ca toată lumea să se simtă bine. Acestea fiind zise, îți urăm ca participarea pe forumul UltraSound.forumer.ro să fie atât utilă cât și plăcută!
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://ultrasound.wikiforum.ro
 
Regulament Forum
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
UltraSound Suceava - Totul din Suceava :: General :: Regulament-
Mergi direct la: